Brood van de Maand

Maand Mei 2017 |

ZUIDERLICHT

een grof meergranenbrood met een lekker stevige afbeet en een onderscheidende kruimkleur.

Voor de fijnproever

De kenmerken van Zuiderlicht zijn:

  • Een bijzondere, paarse kleur die goed zichtbaar is aan de binnenkant van het brood.
  • Het is gemaakt van geplette tarwe, wat het brood een andere ‘bite’ geeft.
  • Op deze stevige boterhammen moet je intensief kauwen.

Je proef en ervaart Ć©cht brood. In meerder opzichten een opvallend broodje dus!

Paarse tarwe

Tarwekorrels zijn meestal roodbruin van kleur. Er bestaat echter ook tarwe met een andere kleur, die toch op volstrekt natuurlijke wijze tot stand is gekomen. Door de kruising van reguliere tarwe met wilde grassen heeft men buiten Europa bijvoorbeeld een paarse tarwe ontwikkeld. Deze tarwe zorgt voor een verrassend en kleurrijk effect in brood. Niet alleen het tarweras speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke kleur van de tarwe. Ook voedingsstoffen uit de bodem dragen daaraan een belangrijk steentje bij. Daarom zijn gebieden buiten Europa, zoals bijvoorbeeld Australiƫ, qua bodemgesteldheid en klimaat het meest geschikt om paarse tarwe op te verbouwen.